Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico Santa Barbara

Deze Verdicchio is fantastisch voor zijn prijs,  heerlijk als aperitief, een glaasje op een zonnig terras of bij lichte vis gerechten.


€ 15,95
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Santa Barbara
landen Italië
druif Verdicchio

Deze Verdicchio is fantastisch voor zijn prijs,  heerlijk als aperitief, een glaasje op een zonnig terras of bij lichte vis gerechten.


Santa Barbara

Le Marche, een streek die voor vele wijnliefhebbers nog altijd een nobele onbe- kende is. Geheel onterecht, zo vinden wij, want in Le Marche wordt er zowel met autochtone als internationale druivenrassen schitterende wijn gemaakt. Wijnen met poëtische namen als Verdicchio dei Castelli di Jesi, Lacrima di Moro d’Alba, BianchelodelMetauro, RosoConero, …, noemmaarop; stukvoorstuk wijnen die een sterke persoonlijkheid hebben en met hun klassieke richesse niemand ongemoeid laten.

Te midden van de woeste heuvels van Le Marche ligt een klein dorpje met de naam Barbara. De naam van dit dorpje zou afkomstig zijn van de Byzantijnse/ Griekse naam voor de Germanen die er in de 7de eeuw n. Chr. woonden: ‘barbaroi’. Dat het dorpje nu nog steeds die naam draagt, hoeft niet te verwon- deren: in heel de streek vind je sporen terug van de Longobarden. Zelfs in de hedendaagse wijngaarden worden regelmatig kleine overblijfselen gevonden die herinneren aan deze tijd.

Als je met de auto vanuit dit historische dorpje naar het Noorden rijdt, passeer je niet alleen heel wat monumenten die aan die rijke geschiedenis van de streek herinneren, maar net buiten het dorpje zal je ook enkele wijngaarden aantreffen die op een heel eigenaardige manier gelegen zijn. Ze liggen namelijk in een natuurlijk amfitheater, een geologische formatie die voor deze wijngaar- den een ideaal microklimaat schept. Dit zijn de wijngaarden van het wijnhuis Santa Barbara, een wijnhuis dat genoemd is naar de in het stadje veelvuldig afgebeelde heilige maagd Sint Barbara.

Sinds Stefano Antonucci dit wijnhuis in 1987 overnam, heeft hij steeds twee basisobjectieven nagestreefd: het heropwaarderen van de autochtone druivensoorten, Verdicchio en Montepulciano, en het experimenteren met internationale druivenrassen op het schitteren- de terroir dat hem ter beschikking stond. In beide gevallen streeft hij ernaar wijnen te maken die origineel uit de hoek komen en een grote persoonlijkheid hebben.