San Leonardo Tenuta San Leonardo

San Leonardo is het vlaggenschip van het gelijknamige domeinen heeft een diepe kleur, met een zwoel boeket van rijp fruit, leder en tabak.In de mond fluwelige tannines, rijp donker fruit en veel sappigheid met eenfrisse toets.

Wijngaarden in Broghetto all'Adige, leeftijd van de stokkentussen 10 en 30 jaar. Handmatige oogst in september en oktober. De druivenworden gekneusd en zacht geperst met een minimum hoeveelheid aan sulfiet. Langefermentatie en maceratie met een dagelijkse battonage. Clarificatie van de wijndoor de gistcellen te laten bezinken. De wijn rijpt dan in tanks waarna ze voor24 maanden op nieuwe barriques en barriques van eerste, tweede en derde passagezal rijpen. Ten slotte volgt er een flesrijping van 18 maanden. 24 maanden innieuwe barriques en barriques van eerste, tweede en derde passage.


€ 99,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer San Leonardo
wijnjaar 2019
landen Italië
regio Trentino
druif Cabernet-Sauvignon, Merlot, Carmenère

San Leonardo is het vlaggenschip van het gelijknamige domeinen heeft een diepe kleur, met een zwoel boeket van rijp fruit, leder en tabak.In de mond fluwelige tannines, rijp donker fruit en veel sappigheid met eenfrisse toets.

Wijngaarden in Broghetto all'Adige, leeftijd van de stokkentussen 10 en 30 jaar. Handmatige oogst in september en oktober. De druivenworden gekneusd en zacht geperst met een minimum hoeveelheid aan sulfiet. Langefermentatie en maceratie met een dagelijkse battonage. Clarificatie van de wijndoor de gistcellen te laten bezinken. De wijn rijpt dan in tanks waarna ze voor24 maanden op nieuwe barriques en barriques van eerste, tweede en derde passagezal rijpen. Ten slotte volgt er een flesrijping van 18 maanden. 24 maanden innieuwe barriques en barriques van eerste, tweede en derde passage.


San Leonardo

Er zijn weinig wijndomeinen met zo’n lange geschiedenis als San Leonardo. Al in 1894 vestigde de familie Guerrieri Gonzaga zich in Trentino. Het huwelijk van markies Tullo Guerrieri Gonzaga (de grootvader van de huidige eigenaar) met Gemma de Gresti, wiens familie al twee eeuwen Tenuta San Leonardo bezat, was de start van een prachtig wijnavontuur. Carlo Guerrieri Gonzaga, die het domein overnam in de jaren zeventig, was echter de eerste technisch geschoolde wijnmaker binnen de familie. Hij introduceerde Bordolese druiven en ontwikkelde een Italiaanse Bordeaux-lookalike van de allerhoogste kwaliteit.

Nog een link met Bordeaux is de relatie met de topconsultant Giacomo Tachis, ooit medewerker van de legendarische Emile Peynaud, oenologieprofessor uit Bordeaux. Naast de topwijn wordt ook nog een tweede wijn met Bordeauxdruiven gemaakt (‘Terre di San Leonardo’) en een merlot-carmenèreblend (‘Villa Gresti’). Een pure sauvignon is de laatste aanwinst.

www.sanleonardo.it