Poggio al Tesoro Solosole

Solosole di Poggio al Tesoro wordt geproduceerd met Vermentino-druiven van klonen van Corsicaanse oorsprong, geoogst in de wijngaard Le Sondraie, in het hart van het Bolgheri-gebied. Deze eigenaardige variëteit profiteert enorm van de grote hoeveelheid licht die kenmerkend is voor dit gebied: het is de langdurige rijping in de zon die bijdraagt aan een substantiële verbetering van de aroma's en smaken. Ten slotte garandeert de nachtoogst dat de geoogste druiven zonder stress in de kelder aankomen, met behoud van de essentiële aromatische voorlopers om de typische elegantie van Solosole te bereiken.

Na het zacht persen van de hele bessen vindt de fermentatie plaats in staal bij een temperatuur van 16 ° C gedurende 20 dagen. De wijn rijpt op de fijne droesem en nog een maand in de fles voordat hij op de markt komt.

Het wordt gekenmerkt door een strogele kleur met een goede chromatische lading. Het biedt een intens en aanhoudend boeket aan de neus, bestaande uit bloemige tonen, verrijkt door een plotselinge perceptie van geel fruit. Hij heeft een medium body, is fris en delicaat en kan worden gewaardeerd om zijn sappigheid en aangenaamheid om te drinken, en om zijn zuivere en knapperige smaak.

Perfect als aperitief, ideaal in combinatie met schaaldieren of sushi.


€ 21,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer 2240
wijnjaar 2020
landen Italië
regio Toscane
druif Vermentino

Solosole di Poggio al Tesoro wordt geproduceerd met Vermentino-druiven van klonen van Corsicaanse oorsprong, geoogst in de wijngaard Le Sondraie, in het hart van het Bolgheri-gebied. Deze eigenaardige variëteit profiteert enorm van de grote hoeveelheid licht die kenmerkend is voor dit gebied: het is de langdurige rijping in de zon die bijdraagt aan een substantiële verbetering van de aroma's en smaken. Ten slotte garandeert de nachtoogst dat de geoogste druiven zonder stress in de kelder aankomen, met behoud van de essentiële aromatische voorlopers om de typische elegantie van Solosole te bereiken.

Na het zacht persen van de hele bessen vindt de fermentatie plaats in staal bij een temperatuur van 16 ° C gedurende 20 dagen. De wijn rijpt op de fijne droesem en nog een maand in de fles voordat hij op de markt komt.

Het wordt gekenmerkt door een strogele kleur met een goede chromatische lading. Het biedt een intens en aanhoudend boeket aan de neus, bestaande uit bloemige tonen, verrijkt door een plotselinge perceptie van geel fruit. Hij heeft een medium body, is fris en delicaat en kan worden gewaardeerd om zijn sappigheid en aangenaamheid om te drinken, en om zijn zuivere en knapperige smaak.

Perfect als aperitief, ideaal in combinatie met schaaldieren of sushi.