Plenio Verdicchio dei Castelli di Jesi Riserva Umani Ronchi

Drink bij

Ruik en proef
Wijnbouwer | Umani Ronchi |
wijnjaar | 2017 |
landen | Italië |
regio | Abruzzo |
druif | Pecorino |
KLEUR
Briljant en intens strogeel met heldere reflecties.
GEUR
In de neus vallen hints op van citrus, wit vruchtvlees en veldbloemen. Gevolgd door aromatische kruidentonen, blijft hij zeer elegant.
SMAAK
In de mond is hij persistent en fris met een bevestiging van de aroma's die in de olfactorische waarneming zijn gevonden. Grote sappigheid door de persoonlijkheid en mineraliteit van het ras.
PAIRINGEN
Gevulde pasta, geroosterd wit vlees, geroosterde vis
DIENSTGROOT
Een middelgrote beker met een ongeveer ronde vorm om de complexe aroma's beter tot hun recht te laten komen. Een rechte opening versterkt de smaak van de wijn in de mond, door deze eerst naar de zijkanten en achterkant van de tong te leiden, en vervolgens naar het puntje, en zorgt ervoor dat de zachtheid van de wijn goed kan worden geëvalueerd.
BENAMING
Colli Aprutini IGT Pecorino
DRUIVENRASSEN
Pecorino 100%
PRODUCTIEGEBIED
Roseto degli Abruzzi
WIJNGAARD
De bodem is hier voornamelijk klei-zandig, diep en vrij fris. Elk jaar oogsten we met de hand en selecteren we de beste druiven in de wijngaard van Roseto degli Abruzzi.
OOGST
De druiven worden begin september met de hand geplukt, met de grootste zorg om hun zuurgraad niet te verliezen. De druiven worden opgeslagen in kleine stalen karretjes om de integriteit van het fruit te bewaren.
VINIFICATIE
Na een lichte persing wordt de eerste most snel gekoeld en vervolgens statisch gedecanteerd. De alcoholische gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 16°-18°C gedurende ongeveer 20 dagen. De wijn ondergaat geen malolactische gisting.
RIJPING
Rijping in betonnen tanks gedurende 12 maanden. Daarna rijpt de wijn minstens 5 maanden op fles.