Niepoort Vintage 2019

Porto Wijn Niepoort 2019 Vintage Port heeft een schitterende uitstraling met een donkerpaarse rand en geconcentreerde kleurdiepte. Het aroma is fijn en ingetogen met slechts een vleugje primair donker fruit en wat kruiden. Het ware potentieel en de stijl van deze port komen samen in de mond met een prachtige integratie van donker fruit met een fijne tannine structuur. Het is een combinatie van zwoelheid met een verbazingwekkende balans en elegantie en een zeer indrukwekkende afdronk. Concluderend, het primaire fruit in de mond is aantrekkelijk in dit stadium van een jonge port, maar het is de uitgebalanceerde tannine structuur die wijst op een enorm potentieel voor verdere rijping op de fles.

Food & Spice:
Deze port is heerlijk met krachtige blauw schimmel kazen of na het eten.


Niepoort behoort tot de meest gereputeerde in de Douro. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. In 1987 verwierf Niepoort Quinta de Nápoles en Quinta do Carril in Cima Corgo, een regio die van oudsher de beste ports produceert. De passie voor port en de nederige eerbied voor en de nieuwsgierigheid naar de Douro terroir heeft bij Niepoort Port de teamgeest gedefinieerd in de afgelopen twee decennia. Niepoort produceert de mooiste ports, van Vintage ports tot gedateerde Tawny's (Colheita), maar ook een reeks van oude Tawny ports en fraaie ports voor alle gelegenheden.

€ 89,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Niepoort
wijnjaar 2019
landen Portugal
regio Douro
druif Tinta Roriz, Touriga Nacional, Touriga Franca

Porto Wijn Niepoort 2019 Vintage Port heeft een schitterende uitstraling met een donkerpaarse rand en geconcentreerde kleurdiepte. Het aroma is fijn en ingetogen met slechts een vleugje primair donker fruit en wat kruiden. Het ware potentieel en de stijl van deze port komen samen in de mond met een prachtige integratie van donker fruit met een fijne tannine structuur. Het is een combinatie van zwoelheid met een verbazingwekkende balans en elegantie en een zeer indrukwekkende afdronk. Concluderend, het primaire fruit in de mond is aantrekkelijk in dit stadium van een jonge port, maar het is de uitgebalanceerde tannine structuur die wijst op een enorm potentieel voor verdere rijping op de fles.

Food & Spice:
Deze port is heerlijk met krachtige blauw schimmel kazen of na het eten.


Niepoort behoort tot de meest gereputeerde in de Douro. Het huis werd in 1842 opgericht door de Nederlander Eduard Kebe. Vijf jaar later werd Franciscus, de eerste Van der Niepoort in het huis, zijn partner. Toen Kebe korte tijd later overleed, werd het portbedrijf volledig eigendom van Van der Niepoort. De laatste jaren is door Dirk van der Niepoort (1964) veel aandacht besteed aan de kwaliteit van alle door het huis gemaakte ports. In 1987 verwierf Niepoort Quinta de Nápoles en Quinta do Carril in Cima Corgo, een regio die van oudsher de beste ports produceert. De passie voor port en de nederige eerbied voor en de nieuwsgierigheid naar de Douro terroir heeft bij Niepoort Port de teamgeest gedefinieerd in de afgelopen twee decennia. Niepoort produceert de mooiste ports, van Vintage ports tot gedateerde Tawny's (Colheita), maar ook een reeks van oude Tawny ports en fraaie ports voor alle gelegenheden.


Niepoort

De familie Van der Niepoort, afkomstig uit Nederland, is een begrip in het land van de portwijn. Sedert vijf generaties maken ze van gedeeltelijk vergiste rode wijn gemengd met alcohol een zoete wijn. Het domein is in 1842 gesticht. Dirk Niepoort en zijn zuster Angelina leiden nu de wijnmakerij en de lodges in Vila Nova de Gaia, het stadje aan de andere kant van de Douro, tegenover Oporto.Niepoort: èèn van de zeldzame familiebedrijven in de wereld van de port.

Dirk Niepoort is een kunstenaar, die als wijnmaker wil innoveren en daarbij zijn vader moest aansporen om zich niet alleen te beperken tot portwijn. De Dourovallei bewandelt nieuwe wegen sedert het laatste kwart van vorige eeuw: de productie van niet-versterkte wijnen onder de naam Douro. Daarom koopt de familie Niepoort in 1987 “Quinta de Napoles”, 30 ha wijngaarden, 140 meter tot 260 meter hoog in Santo Adriao gelegen, op de linkeroever van de Tedo. Met wijnstokken van 18 tot 70 jaar oud, maken ze witte, rosé en rode dourowijn. In 1988 komt daarbij de “Quinta de Caril”, 9ha aangrenzende wijngaard.

De wijnmakerij kreeg een facelift sedert de jaren 2000 en in 2007 wijdden ze een modern wijnbedrijf in, waar permanente temperatuurcontrole is tot 15°. Het wijnproces begint in de hoogste verdieping: geen nutteloos overpompen meer, een verdieping lager liggen de persen, de lagering gebeurt nog daaronder. Het proeflokaal heeft een heerlijk uitzicht op de vallei.

www.niepoort-vinhos.com