El Sequé - Artadi

De El Sequé is pure Monastrell van biologisch geteelde wijnstokken op 600 meter hoogte op zand- en kleigronden. De wijn onderging een malolactische fase en rijpte 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Dit is een geweldige interpretatie van Monastrell, een druif die ze de afgelopen jaren veel beter hebben begrepen. Ze gebruiken druiven van verschillende bodems in verschillende zones, en ze zijn van mening dat dit de wijn misschien complexer heeft gemaakt.De wijn is fijner, delicater, minder mediterraan met meer fruit en vrij toegankelijk. De wijn is zeker lichter dan de gemiddelde mediterrane Monastrell, behoorlijk etherisch. De wijn heeft een zeer goede frisheid en zeer fijne tannines.De El Sequé toont harmonieus, subtiel en elegant, met een uitstekende balans en frisheid.


€ 34,50
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Artadi
wijnjaar 2021
landen Spanje

De El Sequé is pure Monastrell van biologisch geteelde wijnstokken op 600 meter hoogte op zand- en kleigronden. De wijn onderging een malolactische fase en rijpte 12 maanden in Franse eikenhouten vaten van 500 liter. Dit is een geweldige interpretatie van Monastrell, een druif die ze de afgelopen jaren veel beter hebben begrepen. Ze gebruiken druiven van verschillende bodems in verschillende zones, en ze zijn van mening dat dit de wijn misschien complexer heeft gemaakt.De wijn is fijner, delicater, minder mediterraan met meer fruit en vrij toegankelijk. De wijn is zeker lichter dan de gemiddelde mediterrane Monastrell, behoorlijk etherisch. De wijn heeft een zeer goede frisheid en zeer fijne tannines.De El Sequé toont harmonieus, subtiel en elegant, met een uitstekende balans en frisheid.


Artadi

Het is geen geheim meer dat er zeer mooie en goede wijnen uit Spanje komen de laatste jaren en dat Spanje als wijnland tot bloei is gekomen. Ajejandro Fernandez is een wijnmaker die zijn dromen op wijngebied tot werkelijkheid heeft gemaakt en daarmee bijdraagt aan de bloei van Spanje als wijnland. Bodegas Alejandro Fernandez ligt in de Ribera del Duero waar de droombegon. Vechtend tegen vastgeroeste land- en wijnbouwpatronen introduceerde hij als eerste het "espalier" systeem. Dit is een bijzondere wijze van snoeien waarbij er maximaal 14 knoppen op de stok achterblijven. De snoeiwijze levert een gespreide groei op zodat extra van zon en de warmte van de grond gebruik gemaakt wordt. Dit is terug te vinden in de volheid en de kracht van de wijnen.

Inmiddels wordt Fernandez niet meer voor gek versleten, maar zijn vele wijnboeren in dit gebied hem gevolgd. De 200 hectare wijngaarden liggen verspreid, sommige op kiezelachtige terrassen, andere op de hoogvlaktes zoals de Llano Santiago, 1000 meter boven de zeespiegel. Al deze percelen met hun heel eigen karakteristieke eigenschappen dragen bij aan de complexiteit van de wereldberoemde Pesquera wijnen.

www.artadi.com