Mazzano Amarone della Valpolicella Agricola Masi

Van de Mazzano-wijngaard in Negrar toont de Mazzano meer rijpheid, volume en rondheid vergeleken met zijn broer of zus uit Campolongo di Torbe. Het voelt alsof deze wijn ook wat meer zoetheid heeft, en dit voegt veel leven en helderheid toe aan de onderliggende aroma's van gekonfijte zwarte kersen en bramenconserven. Mazzano toont ook een uitgesproken hartigheid met oude specerijen, geconserveerde tabak en een vleugje gerookte bresaola of spek.


€ 169,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Agricola Masi
wijnjaar 2013
landen Italië
regio Veneto
druif Corvina

Van de Mazzano-wijngaard in Negrar toont de Mazzano meer rijpheid, volume en rondheid vergeleken met zijn broer of zus uit Campolongo di Torbe. Het voelt alsof deze wijn ook wat meer zoetheid heeft, en dit voegt veel leven en helderheid toe aan de onderliggende aroma's van gekonfijte zwarte kersen en bramenconserven. Mazzano toont ook een uitgesproken hartigheid met oude specerijen, geconserveerde tabak en een vleugje gerookte bresaola of spek.


Masi Agricola

"Techniek en traditie gaan hand in hand bij Masi Agricola. De Boscaini-familie, eigenaar van Masi, kocht in het begin van de 18de eeuw de eerste wijngaarden in de classico-zones van Valpolicella, Bardolino en Soave. De historische rijkdom van deze regio is een belangrijke troef voor Masi en dat uit zich onder meer in de samenwerking met Serego Alighieri.

Met technisch hoogstaande installaties worden de traditionele wijnen van de regio in stand gehouden. In Gargagnano, het hart van de Valpolicella-regio, ligt het hoofdkwartier waar een heuse technical group nauwlettend toeziet op de productie van de bekende DOC Valpolicella classico.

Corvina, rondinella en molinara resulteren in een uiteenlopend gamma van hoogstaande wijnen. Met technisch vernuft worden de druiven gedroogd voor de complexe en imposante amarone's zoals de 'Costasera', 'Campolongo' en 'Mazzano'. Ook de oude ripasso-vinificatie, waarbij gedroogde druiven een gisting ondergaan in reeds vergiste Valpolicella, werd door Masi nieuw leven ingeblazen en kreeg de naam 'Campofiorin'. De witte garganega toont zich van de sappigste en fruitigste kant in 'Col Baraca', een DOC Soave classico. "

www.masi.it