Hakushika Sake 14.7

Drink bij

Ruik en proef
Wijnbouwer | Huis Hardies |
landen | Japan |
Hakushika Junmai Ginjo is een traditioneel Japanese saké. Gebrouwen van rijst, koji (een soort zwam), gist en water en wordt ook wel rijstwijn genoemd. Geproduceerd door Tatsuuma, Honke Brewing Company 2-10 Tateishi-cho Nishinomiya, Hyogo 662-8510 Japan. Door een polijsting van de rijstkorrel van 60% ontstaat een fijne en zachte sake die zich voor veel doeleinden leent. Uitstekend te combineren met zeevruchten (sushi, sashimi, tonijn carpaccio, kreeft), gevogelte (yakitori-kip en mild gearomatiseerde eend) en fijn rundvlees (Kobe-rundvlees en, Wagyu-steak teppanyaki, Shabu-shabu). Ook perfect bij vegetarische keukens zoals sojasaus-gebakken groenten, gekoelde tofu, yudofu en gekruide voorgerechten met ponzu. De perfecte serveer temperatuur is tussen de 8 en 6 graden.