Gruner Veltliner Deutschkreutz Weingut Ernst

“discrete neus, maar heeft een volle, krachtige smaak, met exotisch fruit, aardsheid, broodlucht en een sterke mineraliteit, een wijn met een sterke persoonlijkheid en veel mogelijkheden in de gastronomie”

De druiven zijn afkomstig van de Satz-wijngaard in Deutschkreutz, een van de weinige plekken in Burgenland waar witte druiven zijn aangeplant. De stokken zijn 40 jaar oud en staan in een zware leembodem met veel kalk. De hoge ligging en de continue blootstelling aan wind zorgen voor een trage, koele en gezonde rijpingsperiode. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kistjes van 12 kg. Na persing gist het sap in inox tanks met temperatuurscontrole. Na de gisting rijpt de wijn 4 maanden op de fijne gistdroesem in een groot houten vat. Er worden geen gisten of andere hulpstoffen gebruikt en de dosis sulfiet wordt tot een minimum beperkt.

Vergeet hoe u denkt dat grüner veltliner hoort te smaken. Deze strogele wijn heeft een discrete neus, maar heeft een volle, krachtige smaak, met exotisch fruit, aardsheid, broodlucht en een sterke mineraliteit. Een wijn met een sterke persoonlijkheid en veel mogelijkheden in de gastronomie. (yourwineonline.be )


€ 11,60
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Weingut Ernst
wijnjaar 2020
landen Oostenrijk
regio Burgenland
druif Gruner Veltliner

“discrete neus, maar heeft een volle, krachtige smaak, met exotisch fruit, aardsheid, broodlucht en een sterke mineraliteit, een wijn met een sterke persoonlijkheid en veel mogelijkheden in de gastronomie”

De druiven zijn afkomstig van de Satz-wijngaard in Deutschkreutz, een van de weinige plekken in Burgenland waar witte druiven zijn aangeplant. De stokken zijn 40 jaar oud en staan in een zware leembodem met veel kalk. De hoge ligging en de continue blootstelling aan wind zorgen voor een trage, koele en gezonde rijpingsperiode. De druiven worden met de hand geplukt in kleine kistjes van 12 kg. Na persing gist het sap in inox tanks met temperatuurscontrole. Na de gisting rijpt de wijn 4 maanden op de fijne gistdroesem in een groot houten vat. Er worden geen gisten of andere hulpstoffen gebruikt en de dosis sulfiet wordt tot een minimum beperkt.

Vergeet hoe u denkt dat grüner veltliner hoort te smaken. Deze strogele wijn heeft een discrete neus, maar heeft een volle, krachtige smaak, met exotisch fruit, aardsheid, broodlucht en een sterke mineraliteit. Een wijn met een sterke persoonlijkheid en veel mogelijkheden in de gastronomie. (yourwineonline.be )

Gelijkaardige producten