Dalmore 12Y

Dalmore 12 een creatie van meester distilleerder Andrew Mackenzie, een Highland single malt scotch whisky met karakter dat ver boven de leeftijd valt. Het geheel heeft gedurende negen jaar lang heeft gerijpt op Amerikaanse wit eiken ex-bourbonvaten waarna het vervolgens verdeeld werd. De ene helft bleef liggen op de bourbon vaten en de rest werd overgeplaatst naar de exclusieve 30-jarige Gonzalez byass matusalem oloroso sherry butts voor de laatste drie jaar. Na dit proces werden ze herenigd om deze fenomenale whisky te creëren. Een whisky met het aroma van een warm koffiehuis in Seattle. De zalige geur van geroosterde bonen en espresso's. Rondom ruikt u zachte tonen van mout en graan, boter en rijke sinaasappelen aroma. Zijn smaak neemt een iets andere richting. Van zachte marmelade, tripel sec en verwarmende winterse kruiden en vruchtencake. Zestige cacao. Chocola en sinaasappel is van zichzelf al een lekkere combinatie maar komt zeker hier goed tot zijn recht. De citrus smaak van de sinaasappel leid je naar zijn afdronk. Een die niet al te lang aanhoud, maar wel die je lang bij blijft.


€ 72,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Dalmore
landen Scotland

Dalmore 12 een creatie van meester distilleerder Andrew Mackenzie, een Highland single malt scotch whisky met karakter dat ver boven de leeftijd valt. Het geheel heeft gedurende negen jaar lang heeft gerijpt op Amerikaanse wit eiken ex-bourbonvaten waarna het vervolgens verdeeld werd. De ene helft bleef liggen op de bourbon vaten en de rest werd overgeplaatst naar de exclusieve 30-jarige Gonzalez byass matusalem oloroso sherry butts voor de laatste drie jaar. Na dit proces werden ze herenigd om deze fenomenale whisky te creëren. Een whisky met het aroma van een warm koffiehuis in Seattle. De zalige geur van geroosterde bonen en espresso's. Rondom ruikt u zachte tonen van mout en graan, boter en rijke sinaasappelen aroma. Zijn smaak neemt een iets andere richting. Van zachte marmelade, tripel sec en verwarmende winterse kruiden en vruchtencake. Zestige cacao. Chocola en sinaasappel is van zichzelf al een lekkere combinatie maar komt zeker hier goed tot zijn recht. De citrus smaak van de sinaasappel leid je naar zijn afdronk. Een die niet al te lang aanhoud, maar wel die je lang bij blijft.