Copperhead Gin Gibson 50cl 40%

Deze speciale edition van Copperhead Gin Gibson kwam tot stand in samenwerking met Marian Beke, één van de bekendste bartenders ter wereld én eigenaar van The Gibson Bar in London.

De Copperhead Gin Gibson Edition is geïnspireerd op de cocktail klassieker 'Gibson Martini' met zilverui als garnituur, ook Marian’s bar (The Gibson) is hierop geïnspireerd. De exacte herkomst van deze cocktail is onbekend maar men weet wel dat zijn oorsprong ligt in de Players Club, New York City waar de kunstenaar Charles Dana Gibson bartender Charles Connely uitdaagde om een nieuwe variant te maken op de Classic Martini. Hij verving de olijf door een zilverui.

De nieuwe smaak wordt bepaald door een unieke en hartige stijl van gin, waarbij een distillaat van de 5 originele Copperhead botanicals gecombineerd wordt met het Gibson distillaat van 13 zorgvuldig geselecteerde botanicals waaronder foelie, peper, cassia, laurier, gember, pimentbes, venkel en dillezaden. Marian voegde per botanical ook het individuele distillaat of maceraat aan de receptuur toe. De toevoeging van een 8 jaar oude jenever rondt het geheel mooi af door zijn zachte maar complexe smaak.

De Copperhead Gin Gibson Edition leent zich perfect voor Martini's, maar kan eveneens gebruikt worden in cocktails met een pickled twist of in combinatie met een Fever-Tree premium tonic voor een unieke Gin & Tonic met een gepekelde garnituur.


€ 46,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Copperhead
landen België

Deze speciale edition van Copperhead Gin Gibson kwam tot stand in samenwerking met Marian Beke, één van de bekendste bartenders ter wereld én eigenaar van The Gibson Bar in London.

De Copperhead Gin Gibson Edition is geïnspireerd op de cocktail klassieker 'Gibson Martini' met zilverui als garnituur, ook Marian’s bar (The Gibson) is hierop geïnspireerd. De exacte herkomst van deze cocktail is onbekend maar men weet wel dat zijn oorsprong ligt in de Players Club, New York City waar de kunstenaar Charles Dana Gibson bartender Charles Connely uitdaagde om een nieuwe variant te maken op de Classic Martini. Hij verving de olijf door een zilverui.

De nieuwe smaak wordt bepaald door een unieke en hartige stijl van gin, waarbij een distillaat van de 5 originele Copperhead botanicals gecombineerd wordt met het Gibson distillaat van 13 zorgvuldig geselecteerde botanicals waaronder foelie, peper, cassia, laurier, gember, pimentbes, venkel en dillezaden. Marian voegde per botanical ook het individuele distillaat of maceraat aan de receptuur toe. De toevoeging van een 8 jaar oude jenever rondt het geheel mooi af door zijn zachte maar complexe smaak.

De Copperhead Gin Gibson Edition leent zich perfect voor Martini's, maar kan eveneens gebruikt worden in cocktails met een pickled twist of in combinatie met een Fever-Tree premium tonic voor een unieke Gin & Tonic met een gepekelde garnituur.