De lekkerste gerechten die je moet combineren met wijn
Het is heerlijk om gezellig met vrienden of familie uitgebreid te tafelen en van de lekkerste gerechten te genieten, die je combineert met de beste wijn. Je maakt er een compleet feestmaal van. Of pak eens uit in de keuken en verwen jezelf door een fantastisch gerecht te bereiden en er een goede wijn bij te nemen. Er zijn allerlei lekkere gerechten die perfect zijn om met wijn te combineren. Het is alleen wel belangrijk om de juiste match te maken bij wijn en eten. Daar helpen wij je graag bij door 5 lekkerste gerechten te presenteren, die ideaal zijn om met wijn te combineren. Uiteraard krijg je daarbij ook de tip welke wijn bij welk gerecht het beste past.
Zalm met citroen en dille: frisse witte wijn
Zalm is een van de vele vissoorten die met wijn een ideale combinatie vormen. Maak dit lekkere gerecht in de oven, waarbij je alleen citroen en dille nodig hebt. Voor wat extra smaak kan je ook knoflook toevoegen, maar alleen als je daarvan houdt. Serveer er aardappeltjes bij met een groenteschotel of kies voor een lekkere salade. Bij het lichte zalmgerecht serveer je het beste een witte wijn met een fris karakter. Een witte wijn als Riesling is bijvoorbeeld een echte aanrader, maar een Pinot Grigio past er eveneens goed bij. De zuren en de frisse afdronk combineren uitstekend met de subtiele smaak van citroen en lichte karakter van de zalm.
Wist je dat witte wijn de veiligste keuze is bij visgerechten vanwege het lichte en frisse karakter? Een rode wijn is meer overheersend en overstemt vaak de smaak van vis.
Stoofpot met stevige rode wijn
Een stoofpotje mag je zeker op het menu hebben staan als een van de lekkerste gerechten, die je moet combineren met wijn. Bijvoorbeeld een stoofpotje met kip of met rundvlees. Hier past een stevige rode wijn perfect bij en natuurlijk gebruik je een deel van de goede wijn om in het gerecht te verwerken. Een rode wijn die hier perfect mee combineert, is een Pinot Noir. Dit is een rode wijn met een stevig karakter, maar ook met een fruitige smaak. De tannine in de rode wijn zorgt in het stoofpotje er bovendien voor, dat de volle saus in evenwicht komt. Je kan ook voor een wijn als Gamay kiezen, want deze combineert prima met kip.
Gamba’s met knoflook
Gamba’s met knoflook is een van de lekkerste gerechten als je met schaaldieren pure luxe op tafel wilt zetten. Je bakt de gamba’s in olie met knoflook en voor een beetje pit voeg je er een rode peper aan toe. Meer is er niet nodig om van gamba’s het lekkerste gerecht te maken, maar je kan nog wel een plakje citroentje op het bord leggen. Serveer er stokbrood bij om lekker mee in de olie te dippen of combineer de gamba’s bijvoorbeeld met spaghetti. De wijn die hier het beste bij past, is een droge en frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc. Wij hebben veel van deze wijnen in ons aanbod en deze wijn met de smaak van citrus is een van de aanraders.
Pasta pesto
Je hoeft niet altijd groots uit te pakken om de lekkerste gerechten op tafel te toveren, want pasta pesto is gemakkelijk, voordelig en snel te maken. De romige pestosaus is vol van smaak en een droge witte wijn met lichte afdronk vormt daarmee een ideale combinatie. Je kan weer voor een Sauvignon Blanc kiezen, maar ook een andere lichte wijn bestellen, zoals een Vermentio.
Gebakken rijstnoedels ( Pad Thai)
Gebakken rijstnoedels is niet alleen een heerlijk Aziatisch gerecht, maar ook relatief snel een eenvoudig klaar te bereiden. Je combineert de gebakken rijstnoedels met onder meer ei, garnalen en tofu. Er is hiervoor bovendien een perfecte match te maken met een wijn, die over kruidige tonen beschikt en de aroma’s versterkt. Het gerecht is namelijk enigszins zoetzuur en pittig van smaak, waarbij een Pinot Gris uitstekend past.
Wijn bij andere gerechten
Er zijn natuurlijk nog veel meer lekkere gerechten en wijnen, waarbij je persoonlijke voorkeur belangrijk is. Ontdek daarom ook welke wijn bij mosselen past, maar ook welke wijn bij asperges goed smaakt en welke wijn bij kaas de ideale combinatie is. Alle aanbevolen wijnen bij de lekkerste gerechten zijn bij ons gemakkelijk online te bestellen. Bij het serveren van wijn bij een gerecht is het aan te raden om de wijn op ideale temperatuur aan te bieden. Witte wijn serveer je bij voorkeur gekoeld en rode wijn op kamertemperatuur. Heb je nog vragen, neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je met onze wijnkennis graag over de ideale wijn bij de lekkerste gerechten.