Chardonnay Lidia Az La Spinetta

De Chardonnay Lidia heeft een strogele kleur en geurt naar appels en vanille samen met een vleugje getoast hout. Stevige structuur met de nodige vettigheid. Krachtige afdronk.


Een beter voorbeeld van een blitscarrière in de wijnwereld dan de historiek van

Giuseppe Rivetti is moeilijk voor te stellen. In 1977 kwam hij van Argentinië

terug naar zijn vaderland, kocht er wijngaarden in Castagnole Lanze en

produceerde er een jaar later zijn eerste Moscato d’Asti. Drie decennia later is

de bouw van het derde wijnbedrijf net af, waarvan twee in Piëmonte en een in

Toscane. In nog geen dertig jaar veroverde de familie de harten van

veeleisende wijnliefhebbers, met diverse wijnstijlen en druiven als basis.

Ondertussen is de hele Rivettifamilie betrokken bij het domein, zowel in de

wijngaarden, het wijnmaken als in de administratie: Giorgio, Andrea, Bruno,

Carlo, Marco en Giovanna.

Enkele opmerkelijke wijnen zijn Barbera d’Asti ‘Cà di Pian’, de eerste rode

wijn, die al in 1985 geboren werd en nog steeds een topper is, de Barbera

d’Asti ‘Bionzo’, een van de allerbeste barberawijnen op de markt, de

Monferrato Rosso ‘PIN’, een al in 1989 gelanceerde hypermoderne blend van

barbera en nebbiolo, verwijzend naar de roepnaam van stichter Giuseppe, de

fameuze Barbaresco ‘Gallina’ die als eerste het neushoornlabel droeg en tot

slot de Barolo ‘Campè’ die voor het eerst in 2000 het portfolio vervoegde.

Uiteraard staan de twee Moscato d’Astiwijnen die La Spinetta vandaag de dag

nog steeds maakt (‘Bricco Quaglia’ en ‘Biancospino’) ook aan de top van hun

appellatie. Het domein staat echter zeker niet stil, getuige waarvan de nieuwe

wijnen Barolo ‘Garretti’ en Barbaresco ‘Bordini’ (beiden 2006 als eerste

jaargang).

€ 74,95
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer La Spinetta
wijnjaar 2021
landen Italië
regio Piemonte
druif Chardonnay

De Chardonnay Lidia heeft een strogele kleur en geurt naar appels en vanille samen met een vleugje getoast hout. Stevige structuur met de nodige vettigheid. Krachtige afdronk.


Een beter voorbeeld van een blitscarrière in de wijnwereld dan de historiek van

Giuseppe Rivetti is moeilijk voor te stellen. In 1977 kwam hij van Argentinië

terug naar zijn vaderland, kocht er wijngaarden in Castagnole Lanze en

produceerde er een jaar later zijn eerste Moscato d’Asti. Drie decennia later is

de bouw van het derde wijnbedrijf net af, waarvan twee in Piëmonte en een in

Toscane. In nog geen dertig jaar veroverde de familie de harten van

veeleisende wijnliefhebbers, met diverse wijnstijlen en druiven als basis.

Ondertussen is de hele Rivettifamilie betrokken bij het domein, zowel in de

wijngaarden, het wijnmaken als in de administratie: Giorgio, Andrea, Bruno,

Carlo, Marco en Giovanna.

Enkele opmerkelijke wijnen zijn Barbera d’Asti ‘Cà di Pian’, de eerste rode

wijn, die al in 1985 geboren werd en nog steeds een topper is, de Barbera

d’Asti ‘Bionzo’, een van de allerbeste barberawijnen op de markt, de

Monferrato Rosso ‘PIN’, een al in 1989 gelanceerde hypermoderne blend van

barbera en nebbiolo, verwijzend naar de roepnaam van stichter Giuseppe, de

fameuze Barbaresco ‘Gallina’ die als eerste het neushoornlabel droeg en tot

slot de Barolo ‘Campè’ die voor het eerst in 2000 het portfolio vervoegde.

Uiteraard staan de twee Moscato d’Astiwijnen die La Spinetta vandaag de dag

nog steeds maakt (‘Bricco Quaglia’ en ‘Biancospino’) ook aan de top van hun

appellatie. Het domein staat echter zeker niet stil, getuige waarvan de nieuwe

wijnen Barolo ‘Garretti’ en Barbaresco ‘Bordini’ (beiden 2006 als eerste

jaargang).