Catarratto Tenute Orestiadi

De typisch Siciliaanse Catarratto heeft een heldergelekleur. In de neus vinden we typische mediterraanse aroma's: wit fruit, perzik,amandel en witte bloemen. De smaak is verfrissend elegant en soepel. Zeer mooievenwicht.

Wijngaarden in de regio van Gibellina op 350 tot 500mhoogte, witte kalkhoudende bodem. Na de oogst worden de druiven ontrist engeperst. De fermentatie gebeurt met geselecteerde gisten bij een temperatuurdie de 18°C niet overschrijdt. Om de frisheid van de aromas's te bewaren is ergeen malocatische fermentatie. De wijn rijpt 3 maanden op inoxen vaten en 2maanden in de fles voor de commercialisering.


€ 12,50
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Orestiadi
wijnjaar 2023
landen Italië
regio Sicilië
druif Cataratto

De typisch Siciliaanse Catarratto heeft een heldergelekleur. In de neus vinden we typische mediterraanse aroma's: wit fruit, perzik,amandel en witte bloemen. De smaak is verfrissend elegant en soepel. Zeer mooievenwicht.

Wijngaarden in de regio van Gibellina op 350 tot 500mhoogte, witte kalkhoudende bodem. Na de oogst worden de druiven ontrist engeperst. De fermentatie gebeurt met geselecteerde gisten bij een temperatuurdie de 18°C niet overschrijdt. Om de frisheid van de aromas's te bewaren is ergeen malocatische fermentatie. De wijn rijpt 3 maanden op inoxen vaten en 2maanden in de fles voor de commercialisering.


Tenute Orestiadi

Wijndomein Tenute Orestiadi werd opgericht door een coöperatie van wijnbouwers en de Orestiadi Foundation, een culturele instelling die de Siciliaans inheemse druiven (en kunst) wenst te promoten. De naam van het domein verwijst naar de legende van Aeschylus over Orestes en de Orestiadi.
De wijngaarden bevinden zich rond Gibellina, in de Belice vallei in de buurt van Trapani aan de westkant van Sicilië. De warmte van de zon en de koele zeebries zorgen daar voor unieke klimatologische omstandigheden. Inheemse druiven uit allerlei kleine zones met specifieke microklimaten en terroireigenschappen worden verwerkt via moderne vinificatietechnologie en wijnopslag. Dit resulteert in wijnen rijk aan karakter en elegantie die de grote diversiteit van Sicilië weerspiegelen.
De autochtone druiven Frappato, Zibibbo en Grillo gedeien het best op de rode losse grond van zand en stenen, rijk aan ijzerelementen. De compacte zwarte grond, rijk aan slib en klei tot een hoogte van ongeveer 350m is ideaal voor de meeste druivensoorten, maar vooral voor Catarratto, Grillo en de Nero d’Avola. De Belice-heuvels op een hoogte van 350 tot 500 meter worden gekenmerkt door hun kalksteen en soms krijt en een microklimaat met een goede vochtretentie, wat ze vanwege de resulterende mineraliteit bijzonder geschikt maken voor de witte druiven Grillo, Zibibbo, Catarratto en enkeme bijzondere rode druivensoorten Perricone en Frappato.

www.orestiadisrl.it