Bedoba Orange

Deze complexe wijn betovert met smaken van gedroogde abrikoos, honing, sinaasappelschil, wilde kruiden en een zachte tannines.

Domein
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de inconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.

Bodem
Rkatsiteli, afkomstig van 25 jaar oude wijnstokken op leisteenbodem. Kisi, afkomstig van jongere wijnstokken op kalksteen.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel. Rkatsiteli eind oktober en Kisi begin oktober.

Lekker bij
Perfect in combinatie met geroosterde kwartel, gegrilde aubergine of romige geitenkaas met honing.


€ 17,95
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen
Food

Drink bij

Smell

Ruik en proef

Wijnbouwer Bedoba
wijnjaar 2021
landen Georgië
regio Kakheti
druif Rkatsiteli, Kisi

Deze complexe wijn betovert met smaken van gedroogde abrikoos, honing, sinaasappelschil, wilde kruiden en een zachte tannines.

Domein
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company maakte de inconische Saperavi wijnen uit het Kakhetian gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van de wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi wijnen de Bedoba te creëren. de wijnkelders dateren terug naar 1533. Toen werden de traditionele Kakheti wijnen hier geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel.

Bodem
Rkatsiteli, afkomstig van 25 jaar oude wijnstokken op leisteenbodem. Kisi, afkomstig van jongere wijnstokken op kalksteen.

Oogst
De oogst geschiedt volledig manueel. Rkatsiteli eind oktober en Kisi begin oktober.

Lekker bij
Perfect in combinatie met geroosterde kwartel, gegrilde aubergine of romige geitenkaas met honing.