Auchentoshan Virgin Oak

De tweede batch van Auchentoshan's Virgin Oak single malt Scotch whisky. Ook deze whisky is gerijpt in Noord-Amerikaanse virgin oak vaten die geen Sherry of bourbon hebben bevat voor het rijpen van de drievoudig gedistilleerde Lowland whisky. Als een van de weinige distilleerderijen die een virgin oak gerijpte expressie uitbrengt, zijn dit inderdaad nogal opwindende releases.

Proefnotities :

Uiterlijk: Goudgeel

Neus: Levendig, fris en zoet. Aroma's van vanille, gouden stroop en marshmallow.  Daaronder liggen nog meer zoete aroma's van fondant en marsepein.  Er zijn ook toetsen van bittere sinaasappel, gedroogde mango en aardse gember.

Smaak: Aanvankelijk erg houtachtig en kruidig.  De uitgesproken eikenhouten tonen en zware bakkruiden (denk aan kaneel, nootmuskaat en piment, met een vleugje kruidnagel) beginnen zachter te worden naarmate de prominente zoetere tonen uit de neus zich ontwikkelen.   Dit zorgt voor een romiger mondgevoel dan voorheen.  De zoetheid begint als gouden stroop en honing, voordat het meer gekonfijt en gesuikerd wordt - dit manifesteert zich als tonen van marshmallow, suikerspin en poedersuiker.

Afdronk: Lang en wordt steeds droger en houtachtiger.  Dit wordt veroorzaakt doordat de suiker- en zoetere elementen langzaam vervagen en vooral de kaneel- en eikentonen overblijven.  Een heel laat vleugje bitterzoete gerstemout maakt het af.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)


€ 99,90
-
Aantal
Levering 2-3 Werkdagen

De tweede batch van Auchentoshan's Virgin Oak single malt Scotch whisky. Ook deze whisky is gerijpt in Noord-Amerikaanse virgin oak vaten die geen Sherry of bourbon hebben bevat voor het rijpen van de drievoudig gedistilleerde Lowland whisky. Als een van de weinige distilleerderijen die een virgin oak gerijpte expressie uitbrengt, zijn dit inderdaad nogal opwindende releases.

Proefnotities :

Uiterlijk: Goudgeel

Neus: Levendig, fris en zoet. Aroma's van vanille, gouden stroop en marshmallow.  Daaronder liggen nog meer zoete aroma's van fondant en marsepein.  Er zijn ook toetsen van bittere sinaasappel, gedroogde mango en aardse gember.

Smaak: Aanvankelijk erg houtachtig en kruidig.  De uitgesproken eikenhouten tonen en zware bakkruiden (denk aan kaneel, nootmuskaat en piment, met een vleugje kruidnagel) beginnen zachter te worden naarmate de prominente zoetere tonen uit de neus zich ontwikkelen.   Dit zorgt voor een romiger mondgevoel dan voorheen.  De zoetheid begint als gouden stroop en honing, voordat het meer gekonfijt en gesuikerd wordt - dit manifesteert zich als tonen van marshmallow, suikerspin en poedersuiker.

Afdronk: Lang en wordt steeds droger en houtachtiger.  Dit wordt veroorzaakt doordat de suiker- en zoetere elementen langzaam vervagen en vooral de kaneel- en eikentonen overblijven.  Een heel laat vleugje bitterzoete gerstemout maakt het af.

Vertaald met DeepL.com (gratis versie)