• Gratis bezorgd vanaf 89€
  • Een echte winkel Huis Hardies
  • Bel ons : 00 32 14 312 718

Best Beoordeeld

Wat Wij Drinken

Wijnen in deze sectie worden persoonlijk door ons geselecteerd. In deze categorie trachten we op zoek te gaan naar uitzonderlijke wijnen van kleine en grote wijnhuizen die werken volgens duurzame traditionele methodes. De nieuwe generatie is open van geest en staat open voor vooruitgang en nieuwe technieken, zolang het de kwaliteit maar kan verbeteren. Het belangrijkste blijft het dagelijkse harde werk in de wijngaard.

Een wijn die in deze selectie is opgenomen is niet enkel een favoriete wijn van ons maar heeft in het internationale wijnlandschap zijn reputatie opgebouwd, dus echte pareltjes, die je bij iedere slok weer meevoeren in heerlijk, aromatisch, fris, complex, evenwichtig,……   U zal merken dat zelf in deze selectie het niet nodig is om grote bedragen uit te geven. Genieten is de boodschap en met een fles uit deze selectie zal u dat zeker doen.

Internationale Wijnratings

 

Robert Parker

In 1978 startte Parker met The Wine Advocate, omdat toentertijd er weinig recensies werden geschreven door personen zonder commercieel belang bij de wijnindustrie. Parker vestigde zijn naam definitief toen hij de Bordeaux jaargang 1982 – in tegenstelling tot de meeste andere wijnjournalisten – de waardering “Superb” gaf. Anno 2005 wordt The Wine Advocate in 40.000 kopieën verspreid over de hele wereld. Robert Parker wordt beschouwd als de meest invloedrijke wijnjournalist. Robert Parker gebruikt het 100 punten systeem:

AANTAL PUNTEN OMSCHRIJVING
96 – 100 Een uitzonderlijke wijn met een diep en complex karakter die alle eigenschappen weerspiegelt die verwacht mogen worden van een klassieke wijn van deze druif.
90 – 95 Een uitstekende wijn van buitengewone complexiteit en karakter. Kortom, dit zijn geweldige wijnen.
80 – 89 Van net bovengemiddeld tot zeer goede wijnen met verschillende gradaties van finesse, smaak en karakter zonder merkbare fouten.
70 – 79 Een gemiddelde wijn zonder bijzondere kenmerken, buiten dat de wijn degelijk gemaakt is. In wezen een eenvoudige, onopvallende wijn.
60 – 69 Een beneden gemiddelde wijn met merkbare fouten, zoals scherpe zuren en/of tannines, het ontbreken van smaak of een vieze geur of smaak.
50 – 59 Een onacceptabele wijn.

Gambero Rosso

Gambero Rosso is begonnen als een Italiaans eten- en wijntijdschrift opgericht in 1986. De naam betekent letterlijk “rode garnaal”. Vanaf 1987 is Gambero Rosso begonnen met het publiceren van een gids over Italiaanse wijnen. De titel van de gids was “Vini d’Italia”. Binnen een korte tijd werd deze gids één van de meest invloedrijke wijngidsen van Italië. Het ratingsysteem van Gambero Rosso is gebaseerd op het aantal zwarte en rode bekertjes (bicchieri genoemd). Gambero Rosso geeft alleen ratings aan wijnen die kwalitatief boven gemiddeld zijn. De rating komt tot stand middels het blind proeven door een groep wijnexperts.

  • 3 rode bicchieri plus (beker) is een uitzonderlijke wijn
  • 3 rode bicchieri (beker) is een grote wijn
  • 2 rode bicchieri (beker) is een uitstekende wijn
  • 2 zwarte bicchieri (beker) is een goede tot zeer goede wijn
  • 1 zwarte bicchieri (beker) is een bovengemiddelde tot goede wijn