• Gratis bezorgd vanaf 89€
  • Een echte winkel Huis Hardies
  • Bel ons : 00 32 14 312 718
Terug naar overzicht

Hoe kies je de wijn die het best bij je past?

31 juli 2019

Ga vooraf na voor welke gelegenheid je je wijn wil kiezen.  Klassiek zijn voor aperitief bubbels, een lichte rosé of een frisse witte wijn de beste keuzes.  We zien nog heel vaak dat mensen kiezen voor een porto of een Pineau de Charentes als aperitief of dit aangeboden krijgen in een brasserie of bistro.  Deze wijnen zijn zoet en niet echt aangewezen voor de maaltijd omdat ze uw smaakpapillen beïnvloeden.  Beter is het om te kiezen voor iets fris en droog, wat je smaakpapillen openstelt voor de maaltijd die gaat komen en je honger aanwakkert.  Voorgaande zijn wel uitstekend als digestief na de maaltijd.

De vaste waarden blijven in voegen.  Bij vleesgerechten mag een rode wijn niet ontbreken. Kies een lichtere wijn voor gevogelte en lichte vleesgerechten, een wat zwaardere wijn voor lam, rood vlees en gegrild vlees.  Visgerechten gaan dan weer goed samen met witte wijn.  Van een frisse witte Sauvignon bij sushi of carpaccio van vis, tot een volle smeuïge witte wijn bij wat vettere vis (kabeljauw, zalm, zeewolf, …).  Een licht gekoelde rode wijn is ook heerlijk bij vis en een originele toets als je gasten hebt.  Bij pasta is niet echt een type wijn voor te stellen, dit hangt ook wat af van de saus.  Traditioneel stellen we hierbij een Italiaanse wijn voor om wat in de sfeer te blijven.
Velen onder ons denken dat enkel rode wijn bij kaas kan, maar dat is niet helemaal correct.  Een boterachtige Chardonnay smaakt heerlijk bij wat rijpere kazen.

Indien je het zelf moeilijk vindt om de juiste wijn te kiezen, staan we je graag bij met advies.  Stuur ons een mailtje met de gelegenheid of wat u gaat eten, dan stellen wij de juiste wijn voor in de prijsklasse die u aangeeft.

Cheers!